miljöångest, hotellnatt och matmuffins

Hej igen! Vi är tillbaka från vår lilla helgvisit som var som en liten korg av happiness.
Innan vi for till hotellet stannade vi vid Röttle och kikade på ett vattenfall(är inte vattenfall en av de mest harmoniska saker som finns?) och vi tog även en liten tur i Gränna, köpte lite polkagrisar och åkte sedan vidare till vårat hotell. Vi checkade in och begav oss sedan ut på en skogspromenad.
 
Under promenaden pratade vi en del om det här med alla bränder som råder i Sverige just nu och jag fick en sån himla miljöångest. Fan alltså, det är så uppenbart att värmen är en följd av klimatförändringar. Jag gick direkt in i tankar om hur vi alla måste låta bilen stå och gå dit det är möjligt, äta mer ekologiskt, inte överkonsumera, skippa plasten, försöka åka mer tåg, sluta äta sådana mängder kött och försöka flyga så sällan som möjligt. Jag tänker att jag själv är rätt miljömedveten av mig men jag har en hel del att förbättra mig på. Det är så lätt att blamea alla andra och jag tänker ofta på hur egoistiska många av oss är som fullständigt skiter i vad som kommer hända med vår planet efter vi dött, men man hamnar rätt lätt där själv också. Många val jag gör är egoistiska och sådana som gynnar mig i nuet men inte en framtida generation och vår planet. Det är något jag vill bli bättre på.
 
Bortsett från hur-ska-jag-rädda-hela-världen-tankarna så har vi bara haft det så himla mysigt. Tanken var ju just det, ta in på ett hotell bara för en natt, stanna på hotellrummet och bara ha det gött. Det var precis det vi gjorde, vi drack bubbel och kollade på orange is the new black(som jag har längtat efter den nya säsongen) i ca den skönaste sängen jag någonsin legat i. 
 
På söndagmorgonen mumsade vi i oss lite hotellfrukost, gick och lattjade lite på ett utegym och körde sedan till Omberg och ja, besteg ett berg helt enkelt. Blickade ut över skogen och än en gång slås jag av hur mycket jag älskar skog. Jag jämför skogen lite med den där trygga vännen ni vet, han eller hon som alltid har koll på läget, är självsäker och trevlig och alltid kommer med bra råd. 
Direkt vi kom hem slog förkyldningen till på riktigt. Jag är snorförkyld(med betoning på snor). Min röst är inte bättre än en kråkas men jag kan inte undvika att tycka att jag låter lite cool. Lite sådär raspigt hes och mystisk. 
 
Annars så händer det inte mycket om dagarna när Oskar jobbar, jag går mest och väntar på flytten och försöker förgylla min tid med någorlunda intressanta saker(läs: netflix, yoga, promenader, mat och 1000 nervösa tankar inför skolstarten). Idag bakade jag till och med. Jag gjorde matmuffins med sötpotatis, keso, dinkelmjöl, bladspenat och ost. Till Oskar. Jag kan inte ens äta dem då det är gluten i. Pluspoäng på flickvänskontot. 
 
 Kommentarer

Först & främst, jäklar va vacker du är! Tack för din fina kommentar, blev helt rörd! Vilka härliga bilder förresten, diggar din blogg 💕

Svar: Men gud, tack snälla fina du!! Detsamma!! 💕
matildabergstedt.blogg.se

Har kollat igenom några inlägg på din blogg och åh vad jag gillar din blogg. Så otroligt fin blogg fina du :)

Svar: Tusen tack och detsamma!!
matildabergstedt.blogg.se

Vad vackert det ser ut! :) Och ja, det är lätt att fastna i sådana tankar, man vill ju kunna rätta till allting i ett naffs. Men det är så himla svårt. Men vi får alla göra så gott vi kan och försöka hjälpa varandra till bra val :)

Svar: Ja, visst är det! Får försöka bli lite bättre på att tänka på att man inte kan bära allt själv på sina egna axlar antar jag :)
matildabergstedt.blogg.se

så vackert!2


Kom ihåg


Trackback